8105 Pétfürdő,
Berhidai út 52.
Iroda: H-P: 8.00 - 17.00
Telefon: +36(70)206-0209
E-mail: info@3dsc.eu

Prototípus gyártás

A nagyszériás gyártási folyamatok elindításának első lépése a prototípus gyártása.

A 3D nyomtatással készült prototípus gyártás a műszaki termékfejlesztés területén mára hétköznapinak tekinthető eljárás-

A prototípus gyártás lényege, hogy a termék, a fejlesztési szakaszában valósághűen, egy 3D modell alapján rövid idő alatt legyártható és elkészíthető. Az így gyártott prototípus termékek alkalmasak tesztelésére, illetve a későbbi gyártási problémák kiszűrésére. A modern eljárással készült prototípusok segítségével jelentős összeget spórolhat meg a termék sorozatgyártása során.

SLA és FDM technológia (rapid prototyping)

Az SLA technológiát közel 30 évvel ezelőtt az 1980-as évek közepén Dr. Carl Deckard szabadalmaztatta, egy rétegről-rétegre történő eljárás kidolgozásával, amely gyakorlatilag megteremtette a mai fotopolimer alapú 3D nyomtatók ősét. Az SLA eljárás lényege, hogy a térbeli modelleket nem lézerrel, nem olvasztott műanyagból, és nem is ragasztóval kevert porból, hanem fényre keményedő műgyanta alapanyagból készítik el rétegről-rétegre. A gyártási folyamat során a fotopolimer műgyanta megszilárdul, majd az egymásra épülő szeletek végül egy komplex tártyat alkotnak.

SLS technológia (selective laser sintering)

Mi a különbség az SLA és az SLS között? A két nyomtatási eljárás sok mindenben azonos, mint például mindkettő lézerrel építi fel az egyes rétegeket, mig az SLA esetében a folyékony gyanta szilárdul meg, addig az SLS technológiával készült tárgyaknál porban szelektíven összeolvadnak a réteget. Az SLS gyártási eljárás lényege, hogy a 3D nyomtató munka felületén a kívánt rétegvastagság akár 5-10 mikron is lehet, így különösen nagy pontosságú gyártást tesz lehetővé.

Kiemelt szolgáltatásaink

3D tervezés
Cégünk vállalja a kisméretű alkatrészektől, a nagyobb méretű termékek tervezését..
3D mintavétel
Van egy mintatárgya már amit szeretne mintavételezni, vagy csak egy elképzelés..
3D visszamodellezés
Ha nincs semmilyen dokumentációja termékeiről, mi elkészítjünk Önnek..
Ipari 3D gyártás
Jelenlegi gyártási kapacitásunkat segíti 2db Markforged Mark Two és 1 db HP..
Szemcseszórás
Bonyolult geometriájú ipari alkatrészek és termékek gyors és hatékony szemcseszórása..
Prototípus gyártás
A nagyszériás gyártási folyamatok elindításának első lépése a prototípus..
Műszaki konzultáció
Van egy elképzelése, de nem igazán tudja még, hogy hogyan vágjon bele..